Dancenews.gr

Online portal about dance

Ο χορός στα όνειρά μας 28/08/2008

Filed under: Interactive — dancenewsgr @ 09:49
Tags: , , , , , ,

Πηγή: www.dancenews.gr

Έχει τύχει ποτέ ο χορός να γίνεται τόσο πολύ κομμάτι της καθημερινότητάς σας, ώστε να περνάει και στο υποσυνείδητό σας και να τον βλέπετε στα όνειρά σας;

Υπάρχει ακόμα και η περίπτωση να είδατε ότι χορεύετε στον ύπνο σας και να θέλετε να μάθετε τι σημαίνει ένα τέτοιο όνειρο.

Παρακάτω θα βρείτε πολλές και διαφορετικές ερμηνείες σχετικά με το χορό, με το μπαλέτο, με το χοροδιδάσκαλο και με την μπαλαρίνα. Όπως και να ΄χει, πάντως, όνειρα με το χορό, είναι συνήθως αισιόδοξα και προμηνύουν χαρά στη ζωή μας.

Χορός/Χορεύω

Έχει μεγάλη σημασία αν το όνειρο, όπως το είδαμε, ήταν ευχάριστο ή δυσάρεστο.
Στην περίπτωση που το όνειρο ήταν ευχάριστο, είναι καλό προμήνυμα για τις ερωτικές επιτυχίες μας. Αν δούμε, μάλιστα, να χορεύουμε με το ταίρι μας, σημαίνει ότι θα υπάρξει σοβαρή δέσμευση. Αν το όνειρο ήταν δυσάρεστο, φανερώνει φόβο για απόρριψη από τον κοινωνικό περίγυρο και επιφυλακτικότητα απέναντι στο πώς βλέπουν οι άλλοι τη σχέση μας.

Υπάρχουν και συγκεκριμένες καταστάσεις χορού που σημαίνουν πράγματα:

 • Αν δούμε ότι πέφτουμε την ώρα που χορεύουμε, είναι μια προειδοποίηση ότι θα πρέπει να απορρίψουμε αλαζονικές συμπεριφορές που μπορεί να μας βλάψουν.
 • Αν δούμε ότι χορεύουμε κάποιον γρήγορο χορό, π.χ. τσάρλεστον ή κουίκστεπ, σημαίνει ότι η επιτυχία είναι σίγουρη και σημαντική. Επίσης, είναι σημάδι ότι οι απασχολήσεις μας θα είναι εύκολες και ευχάριστες. Το να δούμε το/τη σύντροφό μας να χορεύει γρήγορο χορό, σημαίνει ότι ο/η σύντροφός μας έχει ευχάριστη διάθεση και αισιόδοξο χαρακτήρα.
 • Αν δούμε ότι χορεύουμε ή συμμετέχουμε σε μια γιορτή χορού, δείχνει τις προσπάθειές μας να πετύχουμε. Ένα τέτοιο όνειρο υποδηλώνει δημιουργικότητα, έκσταση και συμβιβασμό με όσα μας προσφέρει η ζωή.
 • Αν δούμε παιδιά να χορεύουν, το όνειρο υποδηλώνει μια υγιή και ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή. Για τους νέους ανθρώπους, φανερώνει εύκολα καθήκοντα και πολλές απολαύσεις.
 • Αν δούμε έναν τελετουργικό χορό, σημαίνει ότι πρέπει να έρθουμε σε επαφή με το εσωτερικό μας πνεύμα.
 • Αν δούμε ρεσιτάλ χορού ή ότι συμμετέχουμε σε κάποιο, αβεβαιότητα και ανησυχία υπάρχει σχετικά με τις συνεργασίες μας και τη σταθερότητα της εργασίας μας.
 • Αν δούμε ηλικιωμένους ανθρώπους να χορεύουν, το όνειρο προμηνύει λαμπρότερες προοπτικές για τις επιχειρήσεις.
 • Αν δούμε τον εαυτό μας να χορεύει, θα έρθει αναπάντεχη καλή τύχη. Ειδικά, αν χορεύουμε μέσα στο σπίτι μας, σημαίνει ότι θα έρθουν περισσότερα κέρδη από τα αναμενόμενα από την εργασία μας.
 • Αν δούμε στον ύπνο μας ότι αισθανθήκαμε λύπη, μελαγχολία ή απόρριψη κατά τη διάρκεια του χορού, είναι η μόνη περίπτωση που το όνειρο είναι αρνητικό και αποτελεί κακό οιωνό.
 • Αν δούμε συγγενείς μας ή τα παιδιά μας να χορεύουν, το όνειρο προμηνύει ευχάριστες ειδήσεις και πολλά υλικά κέρδη.
 • Τέλος, αν δούμε ότι χορεύουμε μινουέτο, σημαίνει καλοτυχία και οικογενειακές χαρές.

Μπαλέτο/Μπαλαρίνα

Τα όνειρα που έχουν σχέση με το μπαλέτο φανερώνουν, συνήθως, την τάση μας για συνεργασία, ισορροπία και αρμονία.
Πιο συγκεκριμένα:

 • Αν δούμε παράσταση κλασικού χορού, σημαίνει ακριβώς αυτή την τάση μας για ισορροπία και αρμονία στις ερωτικές και στις επαγγελματικές μας σχέσεις. Υπάρχει και η ερμηνεία ότι το όνειρο είναι αρνητικό και σημαίνει εντάσεις, απιστία και αποτυχίες στις σχέσεις μας. Ας κρατήσουμε, όμως, καλύτερα τη θετική ερμηνεία.
 • Αν δούμε ότι φοράμε ή ότι χορεύουμε με παπούτσια μπαλέτου, το όνειρο αντιπροσωπεύει την τάση μας για ισορροπία και χάρη. Είμαστε πολύ αξιοπρεπείς και ισορροπημένοι και τα πάμε, σε γενικές γραμμές, καλά με τους άλλους.
 • Αν δούμε ότι είμαστε χορευτές ή χορεύτριες κλασικού μπαλέτου, σημαίνει ότι ξεπερνάμε τα εμπόδια στη ζωή μας χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και νιώθουμε απεριόριστη ελευθερία. Επίσης, είναι ένα σύμβολο αθωότητας, ευαισθησίας και ευπάθειας.

Χοροδιδάσκαλος

Αν δούμε στον ύπνο μας χοροδιδάσκαλο, είναι σημάδι ότι θα παραμελήσουμε σημαντικές υποθέσεις για να ασχοληθούμε με επιπολαιότητες. Μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι ο αγαπημένος της είναι χοροδιδάσκαλος, σημαίνει ότι ο σύντροφός της είναι ή θα είναι σύμφωνος με τις απόψεις της σ’ ό,τι αφορά τις διασκεδάσεις και την ίδια τη ζωή.

Advertisements
 

One Response to “Ο χορός στα όνειρά μας”

 1. kremtos Says:

  Φράσεις που ακούγονται σε «δωρεάν» προγράμματα λάτιν χορών των Διαφόρων Δήμων της Αττικής:
  – Ξέρετε, ο Δήμος μας απαγορεύει να χορεύουμε με κοινά παπούτσια, για να μη χαλάσει το πάτωμα. Πρέπει κύριε να αγοράσετε αντρικά χορευτικά παπούτσια, από τον κύριο Κώστα που κάνει ειδικές τιμές.
  – Κύριε Κώστα, έχετε να μου δείξετε τα αντρικά χορευτικά παπούτσια για να αγοράσω.
  – Όχι δεν τα έχω, Τι νούμερο έχετε;
  – 42.
  – Ξέρετε, θα πρέπει να το κάνουμε παραγγελία. Μου δίνετε 110 Ευρώ για τα παπούτσια και σε 10 μέρες σας φέρνω ένα ζευγάρι αντρικά χορευτικά.
  – Καλά, να σας πληρώσω τόσα λεφτά για ένα ζευγάρι παπούτσια και προκαταβολικά. Και πως θα είναι.
  – Θα είναι …. παπούτσια χορού!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s